Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

Всички дейности

1. Библиотечна дейност-читалището разполага с библиотека с близо 18х. тома.Библиотеката е широко профилна-детска и ученическа литература и  учебни помагала,художествена литература, справочна литература и енциклопедични издания,техническа литература. Библиотечния фонд се обновява ежегодно с около 100-200 нови книги.Библиотеката разполага с компютър,скенер и копирна  машина.Свободен достъп до интернет.

2. Школи по изкуствата

2.1. Музикална школа
Музикалната школа има пет класа:
-Клас „Пиано”- музикален педагог-Нина Стоянова
-Клас „Пиано”- музикален педагог Валентин Цветанов
-Клас „Китара”-музикален педагог-Виктория Андреева
-Клас „Китара”-музикален педагог-Ангел Жеравински
-Клас „Китара”-музикален педагог Христо Нейчев
-Клас „Цигулка”-музикален педагог-Румяна Бахарова

2.2.1 Школа по изобразително изкуство
Ръководител Валентина Ялъмова

2.3.2. Детско театрално студио МЪХМАРОН - Ръководител –Ваня Лилова

През 2004 г. читалището успя да издаде ,макар и в ограничен тираж,книгата „История на Подуяне”.Тя се продава само в читалището -по време на Шопски събор –на преференциална цена
-в останалото време –на редовна цена.
Книгата е предназначена за ценители  и заинтересовани лица.В нея е разгледана историята на нашия квартал от енеолита до наши дни.Богато илюстрирана с цветни и черно бели снимки ,родови схеми ,стари карти и др.,  тя е увлекателно четиво за всеки съкварталец , а и не само за него.

Прочети още: Дейности

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Нагоре