Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

Преподаватели

mavrikovРЪКОВОДИТЕЛ – Васко Мавриков
Роден: 06.08.1976

ОБРАЗОВАНИЕ:
2018г – Магистърска степен
Софийски университет„Св.Кл.Охридски“ Философски факултет – „Политически науки“ Магистърска програма „Европейска интеграция и дипломация на ЕС“
2003г.. – Бакалаварска степен
НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” Специалност “Актьорско майсторство за музикален театър“ и „Актьорско майсторство за драматичен театър“

НАГРАДИ:
2019г. - Специална награда
Годишни награди за журналистика MEDIA Awards 2019 „VIP COMMUNICATION“ за предаването - "Шоуто на Мавриков", с автор и водещ – Васко Мавриков
2007 - 1-ВА НАГРАДА
Награди на Омбудсмана на Република България. Категория  – Журналистически принос в „Защита правата на човека“
2004
1-ВА НАГРАДА
Годишни награди на Министерство на вътрешните работи. Категория „ Приз за оригинален подход към теми свързани с работата на МВР“.

ДРУГИ:
2003г -2008г.
Хоноруван преподавател
Нов Български Университет. Департамент“Кино и визуални изкуства”
Курс “Режисьорска интерпретация на драматургичен текст“

ОПИСАНИЕ:
Школата е конструирана въз основа на дългогодишния ми опит в областта на телевизията, киноиндустрията и театралното изкуство. Концепцията за формиране на бъдещи таланти чрез „Творческа школа – Мавриков“ е систематизирана в следните направления:
- Пряко съприкосновение и изграждане на отношение към изкуството.
- Развитие на аналитичното мислене.
- Самоутвърждаване на автентичната личност в социалнопсихологически контекст.
Акценти в обучение:
- Изграждане на творческо самочувствие, роли в театър и кино.
- Създаване на телевизионно предаване, кино сценарии и реклама
- Практически обучения (Етюди, ролеви игри, беседи върху класически произведения и автори. Развиване на Емоционална интелигентност, публична реч, невербална комуникация, поведение пред камера
- Поставяне на откъс от художествени произведения.

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Нагоре