Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

На 10.12.2013 г. в Големия салон на читалището се проведе Благотворителен концерт. Събраните средства бяха предоставени  в полза на Проект „Бъдеще и Надежда”-Защитени жилища за младежи без родителска грижа,напускащи социални институции,към Фондация Звезда на Надеждата”,която е и организатор на концерта.Той бе подкрепен  от Р-н „Подуяне” и неговия Кмет-Г-жа Ева Митова, която присъства на концерта. НЧ”Възраждане” подкрепи благородната инициатива като предостави безвъзмездно залата за провеждането на концерта.В неговата програма взеха участие Националния фолклорен ансамбъл „Ф.Кутев”,представен от своя Главен диригент-Г.Андреев и солистките на ансамбъла-Н.Андреева,С.Богомилова, Т.Митева, М.Ставрева, Т.Първанова. В програмата взе участие и Студиото за народно пеене към читалището с ръководител Нели Андреева.
За повече информация за фондацията и нейния проект-www.starofhopebg.com

 

 

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Отиди най-горе