Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

Избран от Настоятелството на НЧ”Възраждане1928”-София за носител на наградата за 2019г: „За приноса му  за развитието на Българската православна църква и запазването на християнските ценности на българския народ и за ролята му  в борбата срещу истанбулската конвенция.”

Събитието се състоя на 17.12.2019г в сградата на Софийска митрополия , където бяхме любезно поканени от Негово светейшество Неофит. В срещата от наша страна присъстваха и взеха участие:Росен Велчев-Председател, членовете на Настоятелството-Цветанка Дамянова,Мария Вигенина, Виолета Кузманова и Васил Арабаджиев,Александър Ангелов-Секретар,Иван Кочев-чит. член, Директорите на 143-то ОУ”Г.Бенковски”-Ирена Дойчинова и на 148ДГ „Слънце”-Марияна Янкова, протойерей Симеон Иванов – предстоятел на храм „Св.Богородица- Живоприемни източник”, Александър Александров- видео и Антон Хариев-фото.

Слово произнесе председателят на читалището Росен Велчев, след което бе връчена и самата награда. От своя страна Негово светейшество Неофит благодари за наградата  и поздрави читалищните дейци за всеотдайната им  успешна работа за запазване на българските народни традиции и дух. Последва разговор за състоянието и работата на НЧ”Възраждане1928” и за бъдещи съвместни дейности с църковното настоятелство при храм „Св. Богородица - Живоприемни източник” и по-специално с предстоятеля на храма протойерей Симеон Иванов. От името на Българския патриарх,  Софийска митрополия подари на учениците, които провеждат свои кръжоци в читалището и на децата от  143-то ОУ”Г.Бенковски” и 148ДГ „Слънце”, учебни помагала във връзка с предстоящото посрещане на Рождество Христово.
Негово светейшество Неофит пожела на всички радостно посрещане на Рождество Христово и успех в начинанията през новата 2020 година.

Слово на Председателя на читалището Росен Велчев (изтегли от ТУК)
Статия в официалния сайт на Св.Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия (ТУК)
Към фотогалерията (ТУК)

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Отиди най-горе