Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

Честване на 6-май Ден на храбростта и Българската армия и на 9-ти май Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа

Тържествата бяха организирани от СВВБ и СОСЗР –Р-н Подуяне София.

В 16.00  пред паметника на загиналите, в близост до църквата и читалището, о.з. полк. Васил Арабаджиев произнесе кратко слово. След това бе отслужена от отец Симеон от Храм Св.Богородица  панихида за загиналите български войници във войните в които България е участвала в периода 1912-1945г. Пред паметника бяха поднесени цветя от присъстващите съкварталци, деца и възрастни.

В 16.30 в салона на читалището пред публиката бе представена празнична програма, с участието на Ансамбъла на въоръжените сили, с ръководител Галя Димитрова, Вокално студио Нуша, с ръководител Нели Андреева и Детски танцов състав Пендари при читалището, с ръководител Г.Георгиев. Публиката бе очарована и завладяна от великолепното представяне на певци и танцьори и ги възнагради с бурни аплодисменти, а при изпълнението на Орлин Горанов на песента на Емил Димитров-Моя страна, моя България, стана на крака и запя заедно с него и всички певци на Ансамбъла на ВС ,които излязоха на сцената.

Ние благодарим от сърце на организаторите и на всички участници в програмата за прекрасното изживяване в този хубав майски ден.

Виж снимки - ТУК

 

 

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Отиди най-горе