Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

Честване на 6-май Ден на храбростта и Българската армия и на 9-ти май Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа

Тържествата бяха организирани от СВВБ и СОСЗР –Р-н Подуяне София.

В 16.00  пред паметника на загиналите, в близост до църквата и читалището, о.з. полк. Васил Арабаджиев произнесе кратко слово. След това бе отслужена от отец Симеон от Храм Св.Богородица  панихида за загиналите български войници във войните в които България е участвала в периода 1912-1945г. Пред паметника бяха поднесени цветя от присъстващите съкварталци, деца и възрастни.

В 16.30 в салона на читалището пред публиката бе представена празнична програма, с участието на Ансамбъла на въоръжените сили, с ръководител Галя Димитрова, Вокално студио Нуша, с ръководител Нели Андреева и Детски танцов състав Пендари при читалището, с ръководител Г.Георгиев. Публиката бе очарована и завладяна от великолепното представяне на певци и танцьори и ги възнагради с бурни аплодисменти, а при изпълнението на Орлин Горанов на песента на Емил Димитров-Моя страна, моя България, стана на крака и запя заедно с него и всички певци на Ансамбъла на ВС ,които излязоха на сцената.

Ние благодарим от сърце на организаторите и на всички участници в програмата за прекрасното изживяване в този хубав майски ден.

Виж снимки - ТУК

 

 

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Нагоре