Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

Церемонията за награждаването на лауреата на наградата за 2022г се състоя в салона на читалището на 04.05.2023г .

Лауреат на наградата, определен от Настоятелството е г-жа Ваня Григорова, която бе посрещната в салона с цветя и аплодисменти.

В протокола от заседанието на Настоятелството е вписано, че наградата се връчва на г-жа Ваня Григорова за:


- активната и дългогодишна позиция в защита на всички работещи и пенсионери в страната във връзка с неоправдано ниските им доходи;

-за влизането и в битки с държавни институции и работодателски организации, за премахване на явлението „работещи бедни”;

- задълбочените и предложения за засилване на трудовото и осигурителното законодателство в полза на работещи и пенсионери;

- визионерската и позиция за общото икономическо развитие на страната, в т.ч. за намиране на разрешение на демографската криза в България.

Слово произнесе председателят на читалището г-н Росен Велчев, който връчи наградата – плакет и грамота.

По традиция с наградата на лауреата се връчва и възпоменателна монета и екземпляр от книгата „История на Подуяне”, издадена от читалището.

Пред присъстващите говори и г-жа Григорова. Тя благодари за наградата и я оцени високо, като оценка на обществото за нейната работа.

Пред публиката говориха и г-н Димитър Манолов- президент на КТ Подкрепа,който подчерта голямото значение на българските читалища за нацията , въпреки системното им недофинансиране, г-жа Кремена Атанасова от КТ Подкрепа и г-жа Марияна Янкова- директор на 148 ДГ.

След това г-жа Григорова даде автографи на желаещите върху своята книга ”Пътеводител за защита на работното място”, която представи накратко пред присъстващите. Предстои представяне на книгата в нашия салон пред читатели от библиотеката и всички заинтересовани граждани от Р-н Подуяне.

Виж фото тук.

Виж слово на председателя Росен Велчев - ТУК

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Нагоре