Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

За 6-ти май-Ден на храбростта и Българската армия и за 9-ти май-Ден на Победата и Ден на Европа 10.05.2023 г. - салон на читалището.

В концерта участваха:
-Женски хор НУША, с ръководител Нели Андреева;
-Студио за народно пеене при читалището,с ръководител Нелина Иванова
-Детски танцов състав за народни танци „Пендари”, с ръководител Велизар Николаев и корепетитор Георги Георгиев
-Студио за класически и модерен балет Енерджи, с ръководител Нели Петрова.

Водещ на концерта бе Васко Мавриков-Ръководител на Творческа школа Мавриков.

Сред гостите бяха зам. кмета на нашия район г-н П.Митев,г-н Д.Данчев- зам. министър на икономиката, о.з ген.Ст.Стефанов- председател на столичната организация на СОСЗР и зам. председател на СОСЗР, децата от 5г клас на 143 у-ще, водени от класния си ръководител, граждани от квартала.

Гостите бяха поздравени с кратко слово от о.з.полк.Васил Арабаджиев-председател на районната организация на СОСЗР и член на читалищното настоятелство.

Преди концерта, пред паметника на загиналите за България във всички войни наши съкварталци бе отслужена панихида от отец Симеон от храм Св.Богородица и отец Антоний от храм Св.Димитър.

Виж фото ТУК.

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Нагоре