Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

На 12.05.2023г. се състоя китарен концерт на четирите класа по китара на музикалната школа с педагози:Виктория Андреева, Христо Йорданов, Филипос Поликарпу и Ангелина Стефанова.

Водеща беше Виктория Андреева, която представи своя клас с изпълнение на класическа и модерна музика- на акустична и електрическа китара. Концертът под надслов „Среща на поколенията” бе посветен на 95 годишния юбилей на читалището.

Участваха ученици от всички класове –малки и големи , начинаещи и напреднали.Имаше и дует –нашия ученик Борис и неговата майка –Ваня Лилова. Финал на концерта бе изпълнение на нашия ученик от близкото минало Денислав Тенев, който в момента се готви за приемен изпит в НМА.

Виж фото ТУК!

 

Реч при връчване на наградата „ За значим принос към българското общество“ за 2020 г. НЧ„Възраждане“

Събитието се състоя на 02.11.2021 г. в салона на читалището. Слово, с което се обосновава изборът на проф. Топалов, преглед на по-значимите му литературни произведения и позицията му за защита на българския национален интерес, произнесе председателят на читалището Росен Велчев.
изтегли от тук

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Нагоре